Marta pēdējā diena būs vējaina, daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pārdaugavā krāšņi zied krokusi
Foto: Pārdaugavā krāšņi zied krokusi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir mākoņainas debesis, vietām - galvenokārt Ziemeļvidzemē - nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš mērens dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +4..+7 grādi.

Rīgā mākoņains rīts, dienvidrietumu vējš 5-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +6 grādi.

Svētdien visā Latvijā pastiprināsies rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metru sekundē.

Sinoptiķi prognozē, ka mākoņu brīžiem kļūs mazāk, ļaujot uzspīdēt saulei. Daudzviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt neliels lietus, bet, ieplūstot vēsākam gaisam, vietām gaidāms arī sniegs vai krusa.

Gaisa temperatūra būs +4..+9 grādi, valsts dienvidaustrumu daļā līdz +12 grādiem.

Rīgā uzspīdēs saule, gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi un rietumu vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē ciklons un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 752-756 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +11..+15 grādu, Kurzemes rietumos un vietām Vidzemes rietumos +6..+10 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.martā bija +26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -15 grādu Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu