Nākamnedēļ biežāk spīdēs saule, pieaugs ugunsbīstamība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nākamajā nedēļā Latvijā laiks būs pārsvarā sauss un saulains, dzestram nedēļas sākumam sekos siltākas dienas, prognozē sinoptiķi.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi pirmdiena, 1.aprīlis, būs nedēļas vēsākā diena, - lai gan spīdēs saule, gaiss iesils vien līdz +3..+8 grādiem. Nakts uz otrdienu, visticamāk, būs aukstākā nakts - zem skaidrām debesīm un bezvējā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..-6 grādiem.

Sagaidāms, ka nedēļas vidū valsts rietumu un centrālajā daļā dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē. Kļūs siltāks, un šoreiz augstākā gaisa temperatūra gaidāma Liepājā, Ventspilī un citviet Kurzemes rietumkrastā, kur termometra stabiņš pēcpusdienās var sasniegt +15 grādu atzīmi.

Nedēļas beigās pieaugs lietus varbūtība.

Darba nedēļā gaidāms zems gaisa mitrums, kas apvienojumā ar vēja brāzmām paaugstinās ugunsbīstamību. Palielināsies risks, ka uguns no kūlas ugunsgrēkiem skar mežus, it īpaši jaunaudzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu