Saulainajā sestdienā būs ļoti augsta ugunsbīstamība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Ūdris

Sestdien Latvijā saglabāsies ļoti zems gaisa mitrums un augsta ugunsbīstamība, tādēļ iedzīvotāji aicināti ievērot īpašu uzmanību, rīkojoties ar uguni.

Sinoptiķi un ugunsdzēsēji bažījas, ka kūlas ugunsgrēku skaits sestdien var sasniegt pēdējo gadu rekordu. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka kūlas ugunsgrēks var izcelties arī no nepieskatīta ugunskura vai grila, savukārt uguns no pļavas var viegli pārmesties uz mežu un ēkām.

Sestdien visā Latvijā būs saulains laiks, lai gan dienas gaitā vietām parādīsies nelieli mākoņi. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, tā ātrums brāzmās brīžiem sasniegs 8-13 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +12..+16 grādu; austrumu vēja ietekmē nedaudz vēsāks gaiss saglabāsies Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē.

Arī Rīgā sestdiena būs saulaina, pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš un termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +14 vai +15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 764 dzīvsudraba staba milimetriem valsts dienvidrietumos līdz 769 milimetriem ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu