Tramps meitai Ivankai piedāvājis Pasaules Bankas vadītājas amatu (9)

Nepotisms Baltajā namā
TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ivanka Trampa
Ivanka Trampa Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušonedēļ intervijā žurnālam "The Atlantic" atklāja, ka esot jautājis savai meitai Ivankai, vai viņa vēlētos stāties Pasaules Bankas augstākajā amatā, jo viņai "ļoti labi padodas viss ar skaitļiem saistītais".

Pati Ivanka vēlāk intervijā aģentūrai AP pastāstīja, kāda bijusi viņas atbilde. Viņa sacījusi, ka esot "apmierināta" ar Balta nama padomnieces amatu.

Ivanka Trampa bija iesaistīta jaunā Pasaules Bankas prezidenta izraudzīšanās procesā. Par starptautiskās finanšu institūcijas, kas izsniedz aizdevumus valstīm, vadītāju kļuva amerikāņu ekonomists Deivids Malpass.

Savienotajām Valstīm jau ilglaicīgi (taču neformāli) ir tiesības izvēlēties Pasaules Bankas prezidentu.

189 pasaules valstis ir Pasaules Bankas locekles. 

Jautāta, vai Tramps viņai piedāvājis vēl citus augstus amatus, Ivanka Trampa atbildēja, ka to nevēloties atklāt.

Trampam ir pieci bērni. Ivanka Trampa un viņas vīrs Džareds Kušners pēc Trampa kļūšanas par prezidentu tika icelti par augsta ranga Baltā nama padomniekiem. ASV medijos izskanējis, ka Tramps izkārtojis znotam augsta līmeņa drošības pielaidi, apejot izlūkdienestu un Baltā nama vecākā jurista iebildumus.

Trampa dēli Donalds Tramps jaunākais un Ēriks Tramps no tēva pārņēma ģimenes uzņēmuma "The Trump Organization" vadību. 

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu