Gaidāma silta un vasarīga diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +2 grādiem vietām Latgalē līdz +13..+15 grādiem daudzviet valsts centrālajā un rietumu daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Līdz ar to aizvadīta līdz šim siltākā nakts šajā gadā, un ceturtdienas rīts ir pagaidām siltākais šogad. Augstākā gaisa temperatūra piecos rītā bija +15,0 grādi Rīgas centrā un +15,1 grāds Ventspils ostā.

Siltumu nodrošinājuši mākoņi, to daudzums no rīta samazinās. Latgalē saglabājas pārsvarā skaidrs laiks.

Atbilstoši meteoroloģisko radaru datiem naktī daudzviet, īpaši Ziemeļkurzemē, kritušas lietus lāses, bet sausajā gaisā tās, iespējams, iztvaikojušas, nesasniedzot zemi. Gaisa relatīvais mitrums vietām valsts rietumu un centrālajā daļā nav pakāpies virs 40%.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Ceturtdien vasarīgi siltam rītam sekos silta diena, lai gan mākoņi daļēji klās debesis, prognozē sinoptiķi.

Saulainākais laiks saglabāsies valsts austrumos. Vietām var mazliet uzlīt; lietus varbūtība palielināsies vakarā Kurzemē un valsts centrālajā daļā.

Dienvidaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 8-13 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +20..+24 grādi, par dažiem grādiem vēsāks laiks joprojām gaidāms Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, lietus nav gaidāms. Dienvidaustrumu vējam brāzmās pūšot līdz 12 metriem sekundē, gaiss sasils līdz +23 grādiem.

Anticiklona ietekme mazinājusies. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 763 dzīvsudraba staba milimetriem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 769 milimetriem valsts austrumu pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +21..+23 grādi, Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē +14..+17 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.aprīlī bija +27..+28 grādi daudzviet Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā, arī Vācijā gaiss sakarsa līdz +28 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -5 grādi Skandināvijas ziemeļos, -7 grādi Alpu kalnos un -10 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu