Labots 27.aprīļa un šā gada karstuma rekords Latvijā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Teju visā valstī gaisa temperatūrai sestdien paaugstinoties līdz +24..+27 grādiem, pārspēts 27.aprīļa, kā arī šī gada karstuma rekords Latvijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Vēsāks laiks ir Rīgas jūras līča piekrastē, dienas vidū Kolkā tikai +13 grādu.

Savukārt augstākā gaisa temperatūra novērota Dienvidkurzemes piekrastē.

Iepriekšējais 27.aprīļa karstuma rekords Latvijā bija 1993.gadā Rucavā reģistrētie +26,5 grādi.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas šogad fiksēta valsts meteoroloģisko novērojumu stacijās, bija +26,4 grādi 26.aprīlī Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā novērota aprīļa mēnesī, joprojām ir +27,9 grādi 2000.gada 24.aprīlī Rīgā.

Sinoptiķi arī brīdina, ka daudzviet Latvijas mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība

Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis pastāstīja, ka laikapstākļi pašreiz ir diezgan kritiski un meža ugunsgrēki Latvijā notiek katru dienu.

"Vakardienas lokālie lieti nedaudz deva atelpu mums un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, bet šodien mēs turpinām darbu," teica Jaunķiķis.

Jautāts, vai ir kādas konkrētas vietas, kurās ir pastiprināta kontrole, Jaunķiķis atbildēja, ka pagaidām tādas nav.

VMD pārstāvis norādīja, ka lieli ugunsgrēki nav, bet uzsvēra, ka meža ugunsgrēki - mazāki un lielāki - notiek katru dienu. Jaunķiķis uzsvēra, ka par laimi apjomīgi paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki vēl nav notikuši.

Jau ziņots, ka piektdien izcēlās paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks 4,8 hektāru platībā Viļānu novada Sokolku pagastā.

Tas tika lokalizēts piektdien vakarā un pilnībā nodzēsts sestdien. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu