Rīgas lidostā pārspēts 6.maija aukstuma rekords (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos
Foto: Saulains rīts Rītabuļļos Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz pirmdienu visos Latvijas reģionos gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdēja zem nulles, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Kurzemē reģistrēts aukstums līdz -3 grādiem, Zemgalē un Latgalē - līdz -4 grādiem, Vidzemē - līdz -5 grādiem. Zem nulles gaisa temperatūra nenoslīdēja tikai vietām Kurzemē, galvenokārt rietumu piekrastē, kā arī Baltkrievijas pierobežā un daļā galvaspilsētas.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" gaisa temperatūra pazeminājās līdz -4 grādiem, pārspējot galvaspilsētas 6.maija aukstuma rekordu - 1965.gadā reģistrētos -3,4 grādus.

Zāles virskārtā temperatūra vietām noslīdēja zem -10 grādiem.

Pirmdienas saullēktā Madonas novērojumu stacijā sals pastiprinājās līdz -4,8 grādiem, pārspējot visas valsts 6.maija aukstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijas teritorijā reģistrēta 6.maijā, bija -4,7 grādi 1965.gadā Zosēnos.

Agrā pirmdienas rītā vietām valsts centrālajā un austrumu daļā saglabājas migla, plašāko teritoriju tā ieskāvusi Latvijas dienvidaustrumu pusē. Latgalē mākoņi daļēji klāj debesis, citviet ir lielākoties skaidrs laiks. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā saules būs vairāk nekā mākoņu, bet Latgalē debesis apmāksies un reģiona dienvidaustrumos gaidāms arī lietus.

Sinoptiķi prognozē, ka īslaicīgs lietus no atsevišķiem gubu mākoņiem iespējams arī vietām citviet Latvijā - galvenokārt Ziemeļkurzemē.

Pūtīs lēns vējš, Kurzemē gaidāms arī mērens dienvidrietumu vējš, Latgalē - ziemeļaustrumu vējš.

Gaiss iesils līdz +11..+14 grādiem, bet vietām piekrastē un zem mākoņu segas Latgalē - līdz +6..+10 grādiem.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, nav gaidāmi nokrišņi. Saglabājoties lēnam vējam, gaiss sasils līdz +14 grādiem, jūras malā - līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka nedaudz paaugstināta spiediena apgabals, kas atrodas starp cikloniem ziemeļrietumos un dienvidos. Atmosfēras spiediens Latvijā 760-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +6..+11 grādi, Latgalē līdz +16 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.maijā bija +31 grāds Spānijas dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -19 grādi Alpu kalnos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu