Klāt pirmais šā gada karstuma vilnis; Latgalē sola +27

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Sestdien Latvijā sāksies karstuma vilnis, kas atbilstoši pašreizējām prognozēm turpināsies piecas dienas - līdz trešdienai, 22.maijam.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzelteno brīdinājumu, prognozējot, ka šajās dienās lielā daļā valsts teritorijas pēcpusdienas stundās gaidāms stiprs karstums līdz +27..+29 grādiem. Arī Rīgā spēkā brīdinājums par karstumu līdz +28 grādiem.

Sinoptiķi arī brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība. Karstuma ietekmē sausums daudzviet pastiprināsies.

Sestdienas priekšpusdienā dažviet Zemgalē un Kurzemē gaidāms īslaicīgs lietus. Lielāki lietus mākoņi var veidoties vakarā Kurzemē, it īpaši Liepājas pusē, kur lokāli iespējamas stipras pērkona lietusgāzes ar krusu un krasām vēja brāzmām.

Saulainākā sestdiena būs Vidzemē un Latgalē. Pūšot lēnam līdz mērenam austrumu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +16..+19 grādiem.

Rīgā sestdien saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš un termometra stabiņš ēnā pēcpusdienā pakāpsies līdz +27 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Ziemeļeiropā un zema spiediena apgabals Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 762 dzīvsudraba staba milimetriem Latvijas dienvidrietumos līdz 766 milimetriem ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu