Otrdiena būs saulaina un karsta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Otrdienas nakts izskaņā gaisa temperatūra Latvijā bija no +7 grādiem vietām Latgalē un Madonā līdz pat +19 grādiem Kolkā un Ventspils ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Līdz ar to naktī Kolkā gaisa temperatūra pakāpās augstāk nekā pirmdien dienas laikā. Tas skaidrojams ar silta gaisa ieplūšanu no Centrāleiropas; pirmdien Vācijas austrumos gaiss sakarsa līdz +35 grādiem.

Otrdienas rītā visā Latvijā saglabājas skaidrs laiks. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Deviņos rītā gaiss iesils līdz +18..+22 grādiem.

Rīgā skaidrs rīts, pūš dienvidu vējš 3-7 metri sekundē. Gaisa temperatūra saullēktā bija +15..+16 grādi, starptautiskajā lidostā +13 grādi.

Otrdien visā Latvijā būs sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+29 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks gaiss būs vietām piekrastē.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš.

Rīgā, visu dienu spīdot saulei un vējam mēreni pūšot no dienvidiem, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 762-766 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos Latvijas rietumu daļā un Rīgā saglabājas augsta ugunsbīstamība. Spēkā arī brīdinājums par karstumu - no 4. līdz 8.jūnijam gaisa temperatūra valstī sasniegs +27..+31 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +20..+24 grādi, Kurzemes rietumos līdz +26 grādiem, bet Kolkā tikai +16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.jūnijā bija +37..+38 grādi Spānijā, Kiprā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1..-4 grādi Islandē un Eiropas augstākajos kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu