Pēcpusdienā un vakarā daudzviet gaidāms lietus un pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Negaiss Rīgā
Negaiss Rīgā Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien Latvijā, saulei sakarsējot gaisu līdz +27..+31 grādam, augs lietus un negaisa mākoņi, prognozē sinoptiķi. Sestdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, nav nokrišņu un tikai vietām mānāmi mākoņi.

Nedaudz zemāka gaisa temperatūra sestdien saglabāsies vietām Kurzemes piekrastē. Lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūs mērens, negaiss vietām izraisīs spēcīgas vēja brāzmas.

Pēcpusdienā un vakarā īslaicīgs lietus un pērkona negaiss iespējams visos reģionos, vietām gaidāmas stipras lietusgāzes un krusa.

Arī Rīgā iespējams pērkona lietus, augstākā nokrišņu varbūtība būs vakarā un naktī uz svētdienu. Dienā, pūšot mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra svārstīsies ap +30 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons Krievijā, no rietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 761-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet, arī Rīgā, saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos. Spēkā arī brīdinājums par karstumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu