Pēc negaisiem piektdiena būs vēsāka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Agrā ceturtdienas pēcpusdienā Kurzemē sākušās pērkona lietusgāzes, tuvākajās stundās un naktī uz piektdienu daudzviet Latvijā gaidāms lietus un pērkona negaiss, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis oranžo brīdinājumu par negaisa laikā gaidāmām vēja brāzmām līdz 20-23 metriem sekundē, stiprām lietusgāzēm un iespējamu lielgraudu krusu. Nokrišņu daudzums vietām var sasniegt 35 milimetrus.

Piektdien Latvijā ar lēnu līdz mērenu rietumu, ziemeļrietumu vēju ieplūdīs vēsāks gaiss. Gaidāms liels mākoņu daudzums, vietām vēl līs, bet pērkona negaiss iespējams galvenokārt tikai austrumu, dienvidaustrumu novados.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +15..+20 grādiem, dienā tā būs +17..+25 grādi, valsts austrumos līdz +26..+29 grādiem.

Rīgā iespējams pērkona negaiss, tas var atnest stipru vēju un krusu, kā arī applūdināt ielas. Piektdien dienas laikā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, lēnu vēju nomainīs mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu