Jūrmalā ūdens tikai +10 grādu silts; upēs un ezeros līdz +24 grādiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki atpūšas tveicīgā dienā Majoru pludmalē.
Cilvēki atpūšas tveicīgā dienā Majoru pludmalē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūrā, it īpaši Rīgas līcī, daudzviet saglabājas auksts ūdens, bet upēs un ezeros aizvien var baudīt peldi līdz pat +24 grādiem siltā ūdenī.

Jūrmalas pašvaldības publicētā informācija liecina, ka Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos un Mellužos ūdens temperatūra sestdienas rītā ir aptuveni +10 grādu, bet Jaunķemeros un Kauguros tā sasniedz attiecīgi +14 un +17 grādus.

Dati no satelītiem atklāj, ka Rīgas līcī pie Jūrmalas un Rīgas ūdens temperatūra vietām saglabājas nedaudz zem +10 grādiem, krietni siltāks ūdens var būt seklumā.

Rīgas domes sniegtie dati gan rāda, ka Vakarbuļļu, Daugavgrīvas un Vecāķu pludmalē ūdens temperatūra visu nedēļu, arī sestdienas rītā, svārstījusies ap +15,+16 grādiem.

Ūdens temperatūra Daugavas peldvietās Rīgā +21 grāds, Ķīšezerā +22 grādi un Bābelītes ezerā +23 grādi.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra Latvijas piekrastes lielākajā daļā ir +10..+17 grādi, Liepājā - ap +20 grādiem.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros +18..+24 grādi. Siltākais ūdens saglabājas Lielupē, Aiviekstē un Daugavā, kā arī Latgales ezeros.

Jūrā pagaidām nav sākusies zilaļģu ziedēšana.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu