Parīzes Dievmātes katedrāle joprojām nav saņēmusi miljardieru solītos miljonus (3)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas miljardieri, kuri apsolīja simtiem miljonu eiro lielus ziedojumus ugunsgrēkā cietušajai Parīzes Dievmātes katedrālei, joprojām nav šķīrušies ne no centa, ziņo aģentūra AP. 

Francijas bagātākās ģimenes un lielākie uzņēmumi kopumā solīja kultūras pieminekļa atjaunošanai ziedot nepilnu miljardu eiro. 

Tomēr līdz šim no maziem privātpersonu ziedojumiem apmaksāti rēķini un izmaksātas algas apmēram 150 darbiniekiem, kuri kopš 15.aprīļa ugunsgrēka attīra ēku un sagatavo to renovācijai. 

Šomēnes Parīzes Dievmātes katedrāles labdarības fondi veiks pirmo maksājumu par rekonstrukcijas darbiem nepilnu četru miljonu eiro apmērā.

VIDEO: Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē

Tikmēr lielie korporatīvie ziedotāji nogaida, kamēr tiks izstrādāti konkrēti plāni, lai varētu izvēlēties, kā tiks tērēta viņu nauda, norāda Francijas amatpersonas.

Uzreiz pēc ugunsgrēka divas no Francijas bagātākajām ģimenēm iesaistījās savdabīgā sacensībā par dāsnāko ziedojumu. Luksusa zīmolu grupas "Kering" vadītājs, miljardieris Fransuā Anrī Pino dažu stundu laikā pēc ugunsgrēka sākšanās nāca klajā ar solījumu katedrāles atjaunošanai ziedot 100 miljonus eiro. 

Taču drīz vien Pino piedāvājumu pārtrumpoja konkurējošās luksusa zīmola grupas LVMH vadītāja Bernāra Arno ģimene, solot katedrāles atjaunošanai ziedot 200 miljonus eiro, ziņo aģentūra "Reuters".

GALERIJA: Izdegusī Parīzes dievmātes katedrāle

Neskatoties uz to, ka vērienīgākie ziedojumi vēl nav saņemti, katedrālē darbs turpinās jau nedēļām ilgi. Strādnieki būvē pagaidu tiltiņu, lai varētu piekļūt katedrāles smailes atjaunošanai paredzētajām koka stalažām, kas ugunsgrēkā izdega. Stalažu atliekas ir jāizvāc no ēkas. 

Nepieciešams arī nomainīt uzreiz pēc ugunsgrēka uzstādīto plastmasas jumta segumu uz kādu izturīgāku risinājumu.

Diviem strādniekiem uzticēta katedrāles apkārtnes attīrīšana no toksiskajiem svina putekļiem. Laukumu Parīzes Dievmātes katedrāles priekšā plānots atvērt tūristiem jau jūnija beigās.

GALERIJA: Parīzes Dievmātes katedrāle pirms ugunsgrēka

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu