Piektdiena būs silta; dažviet pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

​Piektdien, gada garākajā dienā, kad noslēgsies astronomiskais pavasaris un sāksies vasara, daudzviet Latvijā īslaicīgi līs un vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Plašākās un stiprākās pērkona lietusgāzes gaidāmas valsts austrumu daļā. Bez stipra lietus iespējamas arī lielas vēja brāzmas un krusa.

Vējš iegriezīsies no rietumiem un pūtīs lēni līdz mēreni. Gaiss sakarsīs līdz +25..+29 grādiem, nedaudz zemāka gaisa temperatūra būs piekrastē.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus, bet pērkona negaisa risks būs zems. Saule gaisu sakarsēs līdz +27 grādiem, dienvidu vēju nomainīs rietumu un pēc tam ziemeļu vējš.

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals un aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 757-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gada īsākajā naktī - naktī uz sestdienu - vietām valsts austrumu novados vēl tiek prognozēts lietus, iespējams pērkona negaiss.

Jau ziņots, ka saulgriežu brīdis piektdien būs plkst.18.54. Agrākais saulriets gaidāms valsts dienvidaustrumos, kur Baltkrievijas pierobežā saule rietēs jau plkst.21.58, bet vēlākais saulriets būs ziemeļrietumos, kur pie jūras Ventspils novadā saule rietēs plkst.22.36.

Gada īsākās nakts ilgums Rīgā būs sešas stundas un astoņas minūtes, citviet valstī - no piecām stundām un 48 minūtēm valsts tālākajā ziemeļu punktā, Rūjienas novadā pie Igaunijas robežas, līdz sešām stundām un 28 minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā, Daugavpils novadā pie Lietuvas un Baltkrievijas robežas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu