Svētku brīvdienas būs saulainas un mēreni siltas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

​Sestdien, kā arī Līgo dienā un Jāņu dienā Latvijā pārsvarā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem un bez liela karstuma, prognozē sinoptiķi.

Nakts uz sestdienu, gada īsākā nakts, būs silta un valsts austrumu daļā vietām vēl līs, iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš no rietumu puses, piekrastē tas būs mērens. Gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +12..+17 grādiem.

Sestdien saule mīsies ar mākoņiem, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Vējam mēreni pūšot no rietumiem, ziemeļrietumiem, maksimālā gaisa temperatūra būs no +18 grādiem vietām piekrastē līdz +25 grādiem Latgalē.

Svētdien un pirmdien paaugstināsies atmosfēras spiediens, nokrišņi nav gaidāmi un mākoņu būs maz. Dominēs lēns ziemeļvējš. Naktīs vietām - pārsvarā pie ūdenstilpēm - veidosies miglas vāli.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+10 grādiem, nedaudz siltāk būs tikai vietām piekrastē un pilsētās. Līgo dienā gaiss sasils līdz +19..+21 grādam piekrastē un +21..+24 grādiem pārējā valstī. Jāņu naktī un dienā gaidāma par vienu vai diviem grādiem augstāka gaisa temperatūra.

Pirmajās pēcsvētku dienās laikapstākļi Latvijā nemainīsies, bet prognozes nākamās nedēļas otrajai pusei ir mainīgas.

Nākamnedēļ lielā Eiropas daļā gaidāma rekordaugsta gaisa temperatūra, brīdina sinoptiķi. Svelme visvairāk skars Spāniju un Franciju, kur gaisa temperatūra vietām var pārsniegt +40 grādus, bet karstuma rekordi gaidāmi arī Lielbritānijā, Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Šveicē un citviet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu