Svētdien gaidāms karstums, taču jau nākamnedēļ laiks mainīsies

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies, bet nākamnedēļ, pūšot brāzmainam vējam un palaikam līstot, tā krasi pazemināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Sestdien Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, tādēļ debesis aizklās mākoņi, galvenokārt Vidzemē un Latgalē nedaudz uzlīs un gaisa temperatūra vēl nepakāpsies augstāk par +17..+23 grādiem.

Svētdienas pēcpusdienā, pūšot lēnam līdz mērenam rietumu, dienvidrietumu vējam, kas Kurzemē kļūs brāzmains, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+30 grādiem, bet pie jūras Liepājā un Ventspilī - līdz +20 grādiem. Gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi nākamnedēļ teju visas nedēļas garumā pūtīs brāzmains rietumu vējš, brāzmu spēks dažbrīd var sasniegt 19-24 metrus sekundē. Jau pirmdien sāksies gaisa temperatūras kritums, un nedēļas lielāko daļu temperatūra gaidāma zem +20 grādiem, naktīs arī zem +10 grādiem. Palaikam līs.

Savukārt citas prognozes liecina, ka ciklonu aktivitāte nākamnedēļ nebūs tik liela, nedēļas otrajā pusē iespējams pat anticiklons ar pārsvarā sausu, mierīgu un mēreni siltu laiku.

Foto: Rietumeiropai tuvojas lielākais karstuma vilnis novērojumu vēsturē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu