Kāds laiks gaidāms jūlija pirmajā dienā?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Pirmā jūlija agrā rītā Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte, kas nenes nokrišņus un pirms kuras uzkavējas tropisks siltums, liecina meteoroloģiskā informācija.

Piecos rītā gaisa temperatūra visā Latvijā bija +17..+22 grādi. Daugavpils novērojumu stacijā trijos naktī gaiss bija atdzisis līdz +13,9 grādiem, bet, pastiprinoties vējam un mākoņiem aizklājot debesis, piecos rītā termometra stabiņš pakāpās līdz +20,1 grādam. Savukārt Kolkā trijos naktī bija +23,4 grādi.

Aiz atmosfēras frontes vējš iegriezies no rietumiem un nes vēsāku gaisu. Naktī Ventspils ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Valsts lielākajā daļā vēja ātrums brāzmās rīta agrumā vēl nepārsniedz desmit metrus sekundē.

Debesis pārsvarā skaidras, valsts austrumos - mākoņainas.

Rīgā saulains rīts, gaisa temperatūra +21..+22 grādi, pūš mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Pirmdien, 1.jūlijā, visā Latvijā rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Laiks būs saulains, parādīsies gubu mākoņi, kas brīžiem aizsegs sauli, bet nenesīs būtiskus nokrišņus.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs no +18..+19 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz +25..+28 grādiem Latgalē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nelīs un rietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15 metrus sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +24 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens 750-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +25..+30 grādi. Liepājā, Pāvilostā un Ventspilī augstākā gaisa temperatūra, +25 grādi, tika sasniegta plkst.23 vakarā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.jūnijā bija +39,6 grādi Vācijā un +42,4 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu 0..-1 grāds Islandē, kā arī Skandināvijas un Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu