Tunisijā uzspridzinājies policijas ielenkts kaujinieks

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Tunisijā uzspridzinājies policijas ielenkts kaujinieks
Tunisijā uzspridzinājies policijas ielenkts kaujinieks Foto: Reuters/ScanPix

Tunisijas galvaspilsētā uzspridzinājies meklēšanā izsludināts islāmistu kaujinieks, kuru ielenkusi policija, trešdien paziņoja Tunisijas valdība, norādot, ka citu upuru incidentā nav.

Šis ir trešais tāda veida incidents nedēļas laikā. Tunisijā gaidāmas vēlēšanas, kā arī savu augstāko punktu sasniegusi tūrisma sezona, un Tunisijai cer šogad piesaistīt rekordlielu tūristu skaitu.

GALERIJA: Tunisijā uzspridzinājies policijas ielenkts kaujinieks

Aculiecinieki ziņu aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka vīrietis uzspridzinājās Tunisas Intilakas rajonā pēc tam, kad viņu ielenca policija. Vietējie iedzīvotāji dzirdējuši skaļu sprādzienu.

Tunisijas Iekšlietu ministrijas preses dienestā informēja, ka policija atklājusi uguni uz vīrieti, kuru varasiestādes identificējušas kā meklēto kaujinieku Aimenu Smiri. Detalizētāku informāciju ministrija nesniedz.

"Pēc ilgas pakaļdzīšanās īpašie spēki ielenca teroristu," lasāms ministrijas paziņojumā. "Kad policisti sāka šaut, viņš uzspridzinājās ar sprāgstvielu jostu." Ministrija piebildusi, ka citu upuru incidentā nav.

Ceturtdien Tunisā divos atsevišķos uzbrukumos policijai uzspridzinājās divi pašnāvnieki, nogalinot vienu policistu un ievainojot vairākus citus cilvēkus. Atbildību par abiem uzbrukumiem uzņēmies džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Tunisija kopš 2011.gada, kad tautas nemieros gāza autoritāro prezidentu Zinelabidīnu ben Ali, cīnās pret kaujinieku grupējumiem, kas darbojas valsts nomaļos reģionos pie Alžīrijas robežas. Pēdējos gados nemierus valstī pastiprinājis augstais bezdarba līmenis.

Pērn oktobrī sieviete uzspridzinājās Tunisas centrā, ievainojot 15 cilvēkus, tostarp desmit policistus. Šis uzbrukums sekoja ilgam miera periodam pēc tam, kad 2015.gadā kaujinieku uzbrukumos gāja bojā desmitiem cilvēku.

Drošības pasākumi ir pastiprināti, kopš Tunisijas varasiestādes 2015.gada novembrī izsludināja ārkārtas stāvokli valstī pēc trim uzbrukumiem, par kuriem atbildību uzņēmās "Islāma valsts". 2015.gadā teroraktos Bardo muzejā Tunisā un pludmales kūrortā pie Susas tika nogalināti aptuveni 60 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstu tūristi. Trešais uzbrukums bija vērsts pret prezidenta apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu