Sestdien Latgalē pērkona negaiss radījis postījumus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gvido Baltkauls

Sestdien pērkona negaiss radījis postījumus vietām Vidzemes austrumu un Latgales ziemeļu daļā, liecina meteoroloģiskā informācija un aculiecinieku ziņotais.

Atbilstoši sākotnējai informācijai lielākie postījumi ir vietām Gulbenes pusē, teritorijā starp Lubānu un Kārsavu un ziemeļos no Ludzas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece informēja, ka arī šodien saņem izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem. 

Līdz šim saņemti 16 šādi izsaukumi.

Aculiecinieku sociālajos tīklos ievietotie foto liecina, ka spēcīgs negaiss šodien piedzīvots Ludzas un Gulbenes pusē. Tur vējš lauzis kokus un pāris ēkām nopūsta daļa jumta pārseguma, liecina iedzīvotāju ziņotais.

Četros pēcpusdienā josla ar lietusgāzēm, ko vietām pavada pērkona dārdi, stiepjas pār Latvijas ziemeļaustrumu novadiem - no Valkas līdz Ludzai.

AS "Sadales tīkls" atslēgumu kartē redzams, ka Gulbenes un Ludzas pusē, bet arī citviet Latvijā, vietām ir traucēta elektroapgāde. Kopumā traucējumi īsi pēc plkst.16 bija reģistrēti 107 vietās Latvijā, ietekmējot desmitiem klientu.

Postošie negaisa mākoņi sestdien izveidojušies aizejošā ciklona aizmugurē. Ciklons izzūd Krievijā, bet no rietumiem Latvijai tuvojas jauns ciklons. Tas nebūs tik stiprs un tādēļ nenesīs spēcīgus vējus plašā teritorijā, bet nokrišņu daudzums no negaisa mākoņiem svētdien vietām gaidāms lielāks, prognozē sinoptiķi.

Piektdien saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem VUGD saņēma vairāk nekā 45 izsaukumus. Koki krituši pāri ceļu braucamajām daļām un arī uz gājēju pārejām. Spēcīgais vējš no kādas dzīvojamās mājas jumta atrāva arī skārda gabalu, kas nu jādemontē.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu Latviju no rietumiem sāks šķērsot lietus mākoņi, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Svētdienas pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām tās būs stipras un applūdinās ielas, tāpat gaidāma krusa, kas atsevišķās vietās var būt intensīva un ar lieliem graudiem. Lokāli iespējamas spēcīgas vēja brāzmas un nelieli virpuļviesuļi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu