Video un foto: Latvijā svētdien novēroti virpuļveida mākoņi un ūdensstabi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dziļas peļķes pēc negaisa Āgenskalnā
Foto: Dziļas peļķes pēc negaisa Āgenskalnā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien Rīgā novēroti vairāki virpuļveida mākoņi, bet nav ziņu, ka kāds virpulis būtu sasniedzis zemes virsmu, liecina aculiecinieku publicētās fotogrāfijas sociālo tīklu vietnēs.

Kā sociālajā vietnē "Facebook" raksta meteorologs Toms Bricis, lidostas "Rīga" tuvumā manīts virpuļviesulis. "Pēc bildēm spriežot tas ir "funnel cloud" jeb virpuļveida mākonis, kas nesasniedz zemi. Tāds nofotografēts arī no Mežciema, raugoties Mežaparka virzienā.

Lai arī šāds virpuļstabs var būt potenciāli bīstams lidojumiem, tomēr reālus draudus nerada. Pilotiem tas ir labi saskatāms, un no tā var izvairīties.

Šodien virpuļstabi veidojas arī citviet. Viens virpuļstabs novērots Mežaparka apkaimē, tāpat saņemtas ziņas par virpuļstabu Jūrmalā.

Postījumus tie nav radījuši, taču stiprais negaiss, kas veidojas, var būt bīstams. Zibeņošana, intensīvs lietus, kas applūdina ielas un samazina redzamību braukšanas laikā, tāpat krasas vēja brāzmas var nodarīt postījumus," raksta Bricis. 

Aģentūra LETA vēstī, ka Rīgu skārušas pērkona lietusgāzes, kas var applūdināt dažas ielas.

Sinoptiķi jau iepriekš prognozēja, ka svētdien būs labvēlīgi apstākļi, lai veidotos nelieli virpuļviesuļi, jo Latviju šķērso ciklona centrs, gaisa masa ir mitra un nestabila.

Daudzviet Latvijā līst un dārd pērkons, atsevišķās vietās līst ļoti stipri un krīt krusa. Negaisa mākoņi ir mazi un tādēļ stipras lietusgāzes skar nelielas teritorijas. Tuvākajās stundās valstī veidosies arvien jauni negaisa mākoņi.

Pērkona lietusgāzes un krusa Latvijā gaidāma arī tuvākajās dienās. Arī virpuļviesuļi vēl būs iespējami.

Par spēcīgo vētru aktīvi ziņo arī mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāji un portāla TVNET aculiecinieki.

Foto: TVNET aculiecinieks
Foto: TVNET aculiecinieks
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu