Irāna draud atbildēt uz tās naftas tankkuģa aizturēšanu Gibraltārā (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Irānas naftas tankkuģa aizturēšana Gibraltārā nepaliks bez atbildes, otrdien paziņojis Irānas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālmajors Mohammads Bageri.

"Irānas naftas tankkuģa sagrābšana, kas pamatota ar safabricētiem iemesliem (..) nepaliks bez atbildes," Bageri teikto citē Irānas ziņu aģentūra "Tasnim".

"Kad būs nepieciešams, Irāna atbilstoši atbildēs," sacījis ģenerālštāba priekšnieks.

Tankkuģi Gibraltāra varasiestādes aizturēja 4.jūlijā.

Jau ziņots, ka 330 metru garo tankkuģi "Grace 1" ar Panamas karogu ceturtdien pie Lielbritānijas aizjūras teritorijas Gibraltāra aizturēja britu policija un muita ar jūras kājnieku atbalstu.

Gibraltāra premjerministra Fabiana Pikardo izplatītajā paziņojumā teikts, ka "ir pamats uzskatīt, ka kuģis "Grace 1" veda jēlnaftu uz Banjasas naftas pārstrādes rūpnīcu Sīrijā".

"Šī pārstrādes rūpnīca pieder uzņēmumam, kas ir pakļauts Sīrijai noteiktajām Eiropas Savienības sankcijām," norādījis Pikardo.

Kuģim noteikts arests.

Irāna nodēvējusi tankkuģa arestēšanu par nelikumīgu.

Sīrijai noteiktās ES sankcijas ir spēkā kopš 2011.gada beigām.

28 valstu bloks noteica sankcijas 277 Sīrijas amatpersonām, arī valdības ministriem, par viņu lomu "vardarbīgās represijās" pret civiliedzīvotājiem.

ES iesaldējusi aktīvus 72 organizācijām un noteikusi embargo Sīrijas naftai, noteikusi ierobežojumus investīcijām, kā arī iesaldējusi Sīrijas centrālās bankas aktīvus ES.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu