Ceturtdien gaidāms vējains un silts laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Ceturtdienas rītā Latvijas dienvidrietumu daļā, kā arī daudzviet pārējā valstī ir apmākušās debesis, taču bez ievērojamiem nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Trešdien lielākais nokrišņu daudzums Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija Skultes meteostacijā, Zvejniekciemā, kur tas īsā laikā sasniedza 24 milimetrus.

Vietām izklīst migla. Pūš lēns ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra +12..+17 grādi.

Rīgā saulains laiks, ziemeļu vējš pūš ar ātrumu 3-5 metri sekundē. Rīgas apkaimē saullēktā reģistrēta zemākā un augstākā gaisa temperatūra valstī - Vidzemes novados uz austrumiem no galvaspilsētas gaiss bija atdzisis līdz +10 grādiem, bet Jūrmalā nakts gaitā nekļuva vēsāk par +16 grādiem.

Ceturtdien Latvijā būs visai saulains un vējains laiks, vairāk mākoņu saglabāsies austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Vietām valstī - galvenokārt austrumos - īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss.

Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē. Lēnākais vējš gaidāms Kurzemē, lielākais - Vidzemes piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra no +18..+20 grādiem piekrastē un zem mākoņiem valsts austrumos līdz +21..+24 grādiem pārējā Latvijā.

Rīgā būs sausa un saulaina diena, ziemeļvēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē, gaisa temperatūra aptuveni +20 grādu.

Laikapstākļus nosaka ciklons Krievijā un augta spiediena apgabals Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 754 dzīvsudraba staba milimetriem Latvijas galējos austrumos līdz 759 milimetriem rietumos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija +17..+22 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.jūlijā bija +35..+36 grādi vietām Spānijā, Francijā, Itālijā, Kiprā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu 0..-2 grādi augstkalnu apgabalos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu