Nākamnedēļ nokrišņi mitēsies un kļūs nedaudz siltāks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamās nedēļās sākumā nokrišņi mitēsies, biežāk uzspīdēs saule un daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs +20 grādu atzīmes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nākamās nedēļas sākumā laika apstākļus ietekmēs augsta spiediena atzars - nokrišņi mitēsies un biežāk uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā iepriekšējās dienās, tikai, tuvojoties nedēļas vidum, ar rietumu puses vējiem Latvijas teritorijā ieplūdīs siltāks gaiss, un daudzviet termometra stabiņš pakāpsies virs +20 grādu atzīmes.

Pirmdien gaidāms mākoņains laiks, bet brīžiem skaidrosies, pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš un gaiss iesils līdz +15, +19 grādiem. Līdzīgi laikapstākļi saglabāsies otrdien, kad maksimālā gaisa temperatūra būs +21 grāds. Arī trešdien gaidāms mākoņains laiks, bet brīžiem skaidrosies, pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra sasniegs +19, +24 grādus. Ceturtdien gaidāms lietus un gaisa temperatūra iespējama līdzīga kā trešdien.

Pašreizējās prognozes liecina, ka nedēļas izskaņā Latvijas teritorijai no rietumiem pietuvosies plašs ciklons, kas nesīs vairākas nokrišņu zonas un brāzmainu vēju.

Šīs nedēļas beigās laika apstākļus noteiks zema spiediena apgabals, būs lielākoties mākoņains laiks. Piektdien un sestdien vietām gaidāms lietus, bet svētdien Latvijas teritoriju no ziemeļaustrumiem šķērsos nokrišņu zona, daudzviet līs, kā arī lokāli iespējams pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, naktīs vietām gaidāma migla.

Gaiss naktīs atdzisīs līdz +7, +12 grādiem, tikai dažviet, saglabājoties biezākai mākoņu segai, gaiss būs siltāks - līdz +12,+17 grādiem, bet dienās tas iesils līdz +15,+20 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu