Ceturtdien vietām gaidāmas spēcīgas lietusgāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien lietus gaidāms lielākajā daļā Latvijas un stiprākās lietusgāzes gaidāmas Kurzemē un Latgalē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šonakt laiks būs pārsvarā mākoņains, tomēr nakts sākumā debesis vēl skaidrosies. No rīta Kurzemē gaidāms lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Austrumos veidosies migla. Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs +12…+16 grādu, taču vietām austrumos gaiss atdzisīs līdz +9 grādiem

Rīgā naktī debesis pārsvarā klās mākoņi, tomēr būtiski nokrišņi nav gaidāmi, un nakts sākumā debesis vēl skaidrosies. Pūtīs lēns vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs +14…+16 grādu robežās.

Dienā laika apstākļus noteiks neliels, bet aktīvs ciklons, tādēļ debesis būs pārsvarā apmākušās un lielākajā teritorijas daļā gaidāms lietus, atsevišķos rajonos arī pērkona negaiss. Kurzemē un Latgalē līs ilgstoši un nokrišņu daudzums sasniegs 15-30 milimetrus. Pievakarē rietumos debesis sāks skaidroties. Lielākajā teritorijas daļā vējš būs lēns, bet dienvidaustrumos tas būs mērens un pūtīs no ziemeļu puses. Negaisa laikā vējš būs brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +19…+22 grādu robežās.

Rīgā ceturtdien debesis būs mākoņainas un brīžiem gaidāms lietus, turklāt iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, bet negaisa laikā tas var būt brāzmains. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19…+21 grāda robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu