Senatore Džilibrenda izstājas no cīņas par demokrātu Baltā nama nomināciju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV senatore Kirstena Džilibrenda
ASV senatore Kirstena Džilibrenda Foto: SIPA/Scanpix

ASV senatore Kirstena Džilibrenda trešdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par demokrātu nomināciju ASV prezidenta amatam nākamgad gaidāmajās vēlēšanās.

"Es zinu, ka šis nav rezultāts, kādu jūs vēlējāties," tīmeklī publicētajā video apliecināja Ņujorkas senatore, atbalstu nevienam no pārējiem nominācijas pretendentiem nepaužot. "Tomēr ir svarīgi saprast, kad nav tavs laiks," viņa piebilda.

52 gadus vecā Džilibrenda nav kvalificējusies nākamajā mēnesī Hjūstonā gaidāmajām televīzijas debatēm, jo nav sasniegusi vismaz 2% robežu četrās nacionālajās aptaujās un saņēmusi ziedojumus no vismaz 130 000 individuālo ziedotāju.

Džilibrenda tika ievēlēta ASV Pārstāvju palātā, konservatīvā Ņujorkas vēlēšanu apgabalā 2007.gadā uzveicot republikāņu kongresmeni. Pēc diviem gadiem viņa tika iecelta Senātā, stājoties Hilarijas Klintones vietā, kad Klintone kļuva par valsts sekretāri. 2010.gada īpašajās vēlēšanās viņa Senātā tika ievēlēta, bet 2012. un 2018. gada vēlēšanās savu Senāta vietu nosargāja.

Intervijā jūlijā viņa neizslēdza iespēju, ka varētu kandidēt uz viceprezidenta amatu.

"Es kandidēju uz Savienoto Valstu prezidenta amatu, jo uzskatu, ka esmu labākā līdere, lai vestu šo valsti tālāk," politiķe sacīja ziņu aģentūrai "Associated Press". "Bet es vienmēr kalpošu jebkurā statusā, jo esmu šeit, lai kalpotu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu