Lielbritānijā notiek protesti pret Džonsona lēmumu apturēt parlamenta darbību (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Brexit" demonstrācijas Londonā
"Brexit" demonstrācijas Londonā Foto: AP/Scanpix

Tūkstošiem cilvēku sestdien vairāk nekā 30 Lielbritānijas pilsētās piedalījās protesta akcijas pret premjerministra Borisa Džonsona lēmumu apturēt parlamenta darbību.

Vairāki simti protestētāju bija pulcējušies pie premjera rezidences vārtiem Londonas Dauningstrītā, pūšot svilpītēs, skandinot zvaniņus, rībinot bungas, vēcinot Eiropas Savienības karogus un skandējot "Kauns Borisam Džonsonam!", "Kauns Trampa marionetei!", "Kauns melim Džonsonam!".

Rīkot šādu protesta akciju rosināja apvienība "Ir iespējama citāda Eiropa" ("Another Europe Is Possible"), kas iebilst pret "Brexit", tai pievienojies arī opozīcijā esošās Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins, ar šo partiju saistītā organizācija "Momentum" un vides aktīvisti, kas pārstāv kampaņu "YouthStrike4Climate".

Aptuveni tūkstotis cilvēku piedalījās protestos Mančestrā un vairāk par tūkstoti - Jorkā. Protesti notika arī kā arī Birmingemā, Kembridžā, Notingemā, Belfāstā, Mančestrā, Edinburgā un citur.

Kā ziņots, aptuveni 20 cilvēku piedalījās šādā protesta akcijā arī pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā, vienlaikus paužot kritisku attieksmi pret iespējamo bezvienošanās "Brexit".

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šonedēļ piekrita premjera Džonsona lūgumam pirms "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Džonsona lēmums pirms gaidāmās valsts izstāšanās no Eiropas Savienības apturēt parlamenta darbu izraisījis sašutumu proeiropeiski noskaņotajos deputātos un bezvienošanās "Brexit" pretiniekos un jau apstrīdēts tiesās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu