ASV spēki devuši triecienu "Al Qaeda" Sīrijas atzara līderiem pie Idlibas (20)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X

ASV spēki sestdien Sīrijas ziemeļrietumos, netālu no Idlibas pilsētas, devuši triecienu grupējuma "Al Qaeda" līderiem, apliecinājis Pentagons.

Tas nav nedz norādījis, kādi ieroči šai uzbrukumā izmantoti, nedz sniedzis citas sīkākas ziņas, bet Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) pirms tam ziņoja, ka raķešu triecienos nogalināti vismaz 40 džihādistu līderi, kas bija pulcējušies uz apspriedi mācību nometnē ziemeļos no Idlibas.

ASV Centrālā pavēlniecība paziņojusi, ka amerikāņu spēku trieciens bijis vērsts pret "Al Qaeda" Sīrijas atzara līderiem, kuri "atbildīgi par uzbrukumiem, kas apdraudēja ASV pilsoņus, mūsu partnerus un nevainīgus civiliedzīvotājus".

"Turklāt šā objekta likvidēšana vēl vairāk iedragās viņu spēju rīkot jaunus uzbrukumus un destabilizēt reģionu," teikts paziņojumā.

Ziņu aģentūras AFP korespondents vēstīja par melnu dūmu mākoni, kas pacēlies no džihādistu bāzes puses. Novērots, ka turp devušās ātrās palīdzības mašīnas, bet žurnālistiem piekļūšana šim rajonam liegta.

Tikmēr Krievijas atbalstītie Sīrijas valdības spēki sestdien ievēro vienpusēju pamieru Idlibas deeskalācijas zonā, par kuru tika paziņots iepriekšējā dienā pēc mēnešiem ilgas reģiona bombardēšanas.

Kaujinieki, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, norādījuši, ka piekrīt pamieram, paturot tiesības reaģēt uz jebkādu vardarbību.

SOHR ziņo, ka kopš pusnakts nav reģistrējusi nekādus valdības spēku uzlidojumus.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu