Gaidāma mākoņaina un mēreni silta diena

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdienas rītā Latgalē un vietām citviet Austrumlatvijā sabiezējusi migla, redzamība dažviet nepārsniedz 200 metrus, savukārt daudzviet Kurzemē īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daļā no pārējās valsts teritorijas ir skaidrs laiks. Pūš lēns vējš, piekrastē arī mērens dienvidu vējš, kas Kurzemē pāriet rietumu vējā.

Gaisa temperatūra no +6..+8 grādiem daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā līdz +17 grādiem vietām piekrastē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, dienvidu vējš 2-5 metri sekundē, gaisa temperatūra no +9 grādiem lidostā "Rīga" līdz +12..+13 grādiem pilsētas centrālajā un ziemeļu daļā.

Trešdien Latvijā būs daļēji mākoņains laiks un vietām nedaudz īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu vēju nomainīs mērens dienvidrietumu un rietumu vējš, gaiss iesils līdz +18..+22 grādiem.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, nokrišņi maz iespējami. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra ēnā pakāpsies līdz +21 vai +22 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena ieplaka ziemeļrietumos un anticiklons dienvidos no Latvijas. Atmosfēras spiediens 760-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien bija +14..+16 grādi valsts austrumos un +18..+21 grāds pārējā Latvijā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.septembrī bija +39..+40 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -2..-4 grādi Islandē un Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu