Otrdienas spēcīgais vējš nolauzis vairākus kokus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Spēcīgais vējš otrdien vairākās vietās lauzis kokus, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī glābēji kopumā saņēma 22 izsaukumus par spēcīgajā vējā nolauztiem kokiem. Vairumā gadījumu koki bija nolūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai gājēju pārejām, bet bija arī izsaukums par to, ka koks uzkritis uz automašīnas.

Visvairāk jeb 17 šādu izsaukumu saņemts Rīgā un Pierīgā.

Otrdien neilgi pēc plkst.17 glābēji arī steidzās uz Daugavpils novada Sventes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu un uzturot saziņu pa telefonu, cilvēks tika atrasts.

Kopumā VUGD aizvadītajā diennaktī saņēma 64 izsaukumus - 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Tāpat dienests informēja, ka Saldus pagastā trešdien dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Par ugunsgrēku ziņots ap plkst.4. Ar atklātu liesmu 160 kvadrātmetru platībā dega saimniecības ēka un pastāvēja liesmu izplatīšanās draudi uz divām blakus esošajām ēkām.

Aptuveni pēc stundas ugunsdzēsējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt un šobrīd tā dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, koks, zaru kaudze, sadzīves mantas, labības rugāji, meža zemsedze, mikroautobuss, neapsaimniekota ēka un dārza māja.

Kopumā VUGD saņēma 64 izsaukumus - 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu