"Pamēģini sabiedrisko!" Autotransporta direkcija un "Pasažieru vilciens" drīzumā nāks klajā ar jaunu kampaņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai motivētu iedzīvotājus privāto automobiļu vietā izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, Autotransporta direkcija un AS "Pasažieru vilciens" nākamnedēļ atklās informatīvu kampaņu "Pamēģini sabiedrisko!", informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone. 

Viņa norādīja, ka šobrīd Latvijā vidējais braucēju skaits vienā vieglajā automobilī ir no 1,6 līdz 1,9 personām. Tāpat uz 1000 iedzīvotāju ir reģistrēti vairāk nekā 350 automobiļu, un to skaits turpina palielināties, īpaši Rīgā un Pierīgā, veidojot lielākus sastrēgumus, liekot iedzīvotājiem vairāk laika pavadīt ceļā, kā arī atstājot negatīvu ietekmi uz apkārtējo vidi.

Vienlaikus Plone minēja, ka pēdējo gadu laikā ir uzlabojusies sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāte - autobusu vidējais vecums kļuvis mazāks, ir ieviestas abonementa biļetes un bezskaidras naudas norēķini, uzlabotas vilciena biļešu iegādes iespējas, kā arī informācija par autobusu un vilcienu kursēšanas grafiku kļuvusi pieejamāka.

Kampaņas "Pamēģini sabiedrisko" atklāšana notiks pirmdien, 16.septembrī, plkst.11 sabiedriskā transporta pieturvietā pretī Zinātņu akadēmijai, Turgeņeva ielā, Rīgā.

Ar kampaņu "Pamēģini sabiedrisko!" un sabiedriskā transporta izmantošanas iespējām iepazīstinās Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš, "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis un pilsētplānošanas eksperts, pilsētplānošanas uzņēmuma "Grupa93" vadītājs Neils Balgalis. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu