Eiropieši savstarpējā duelī uzvar ASV vieglatlētus

CopyDraugiem X Whatsapp
Līna Mūze
Līna Mūze Foto: EPA/Scanpix

Nedēļas sākumā Minskā notikušajā Eiropas - ASV vieglatlētikas mačā uzvaru svinējuši eiropieši, kuru sastāvā bija arī Līna Mūze.

Eiropas atlēti pirmdien un otrdien notikušajās sacīkstēs iekrāja 724,5 punktus, bet amerikāņiem bija 601,5 punkti. Pēc pirmās dienas Eiropa bija vadībā vien ar 16 punktiem.

Lielu artavu uzvaras nodrošināšanā deva šķēpmetēji, šajā disciplīnā visu goda pjedestālu aizņemot Eiropas atlētiem.

Uzvaru ar 90,03 metru tālu metienu svinēja vācietis Johanness Feters, otrais ar 88,91 metru bija sezonas līderis Magnuss Kirts no Igaunijas, bet trešais ar 83,54 metriem bija lietuvietis Edis Matusēvičs.

"Man ļoti patika šīs sacensības. Bija iespēja sacensties ar ASV komandu, un esmu lepns, ka uzvarējām," pēc mačiem pauda Feters.

Savukārt pirmās četras vietas Eiropas komandai izcīnīja augstlēcēji. Pirmais ar 5,85 metriem bija zviedrs Armands Duplantiss, kurš aiz sevis atstāja poļus Pjotru Liseku un Pavelu Vojcehovski.

Vēl viss medaļu komplekts Eiropai aizceļoja augstlēkšanā un 400 metru barjerskrējienā dāmām, kā arī diska mešanā vīriem. Augstlēkšanā fiasko cieta zem neitrālā karoga startējošā Marija Lasickene, kura palika tikai trešā, bet uzvaru ar jaunu Ukrainas junioru rekordu - 2,02 metriem - svinēja Julija Ļevčenko.

Mūze pirmdien šķēpa mešanā dāmām ar 59,71 metru tālu raidījumu ierindojās ceturtajā vietā. Šķēpa mešanā sievietēm ar 21:16 pārāka bija Mūzes pārstāvētā Eiropas komanda.

Pirmdien Eiropa svinēja sešas individuālās uzvaras, bet otrdien to bija teju divtik vairāk - 11.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu