Ceturtdiena atnesīs lietu un brāzmainu vēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdienas rītā Latvijā ir neliels mākoņu daudzums, bet Kurzemē debesis apmācas un no rietumiem tuvojas lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš, piekrastē brāzmās līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +7..+13 grādi, piekrastē vietām +16 grādi, Liepājas ostā pat +18 grādi.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš dienvidu vējš 3-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +12 grādi, starptautiskajā lidostā +9 grādi.

Ceturtdienas rītā Kurzemē, vēlāk arī daudzviet citviet Latvijā - bet ne Sēlijā un Latgalē - īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Mākoņu daudzums no rietumiem palielināsies, savukārt Kurzemē mākoņu kļūs mazāk.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 10-16 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +17..+22 grādiem.

Rīgā debesis aizklās mākoņi, iespējams neliels īslaicīgs lietus, pievakarē mākoņu daudzums samazināsies. Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni +20 grādi.

Latviju no rietumiem sāk šķērsot atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī no 763 dzīvsudraba staba milimetriem valsts ziemeļrietumos līdz 768 milimetriem dienvidaustrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no +16..+19 grādiem Kurzemē līdz +21..+22 grādiem valsts centrālajā un dienvidaustrumu daļā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.septembrī bija +31..+34 grādi daudzviet Eiropas dienvidu un dienvidaustrumu daļā, Kiprā gaiss sakarsa līdz +35 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu