Talibi pēc sarunu pārtraukšanas ar ASV apmeklē Maskavu (3)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP / Scanpix

Afganistānas islāmistu nemiernieku grupējuma "Taleban" sarunu delegācija piektdien ieradās Krievijas galvaspilsētā Maskavā dažas dienas pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par ASV sarunu pārtraukšanu ar šo grupējumu un nosauca šīs sarunas par "mirušām".

Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz talibu preses sekretāru Katarā Suhailu Šahīnu, ziņoja, ka delegācijai bijušas konsultācijas ar Zamiru Kabulovu, kurš ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina sūtnis Afganistānā.

Ziņu aģentūrai AP ziņu par šo vizīti apstiprināja talibu pārstāvis, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" citēja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvja teikto, ka šī tikšanās Krievijā uzsvērusi nepieciešamību atsākt sarunas starp ASV un "Taleban" un ka šis grupējums apstiprinājis gatavību turpināt dialogu ar Vašingtonu.

Delegāciju vada mulla Šers Mohammads Stanikzajs, un šī ir pirmā talibu starptautiskā vizīte pēc sarunu pārtraukšanas ar ASV.

Tramps pagājušo sestdien paziņoja, ka ASV miera sarunas ar "Taleban" tiek pārtrauktas, un kā iemeslu minēja ASV karavīra bojāeju talibu sarīkotā sprādzienā Kabulā pagājušajā nedēļā.

Pēc tam Tramps pirmdien paziņoja, ka ASV miera sarunas ar "Taleban" ir "mirušas" un ka viņš atkal pastiprina karu pret šo grupējumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu