Sestdien Vidzemē novērota krusa; Madonā - virpuļviesulis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

Sestdien daudzviet Vidzemē un Latgalē dārdējis pērkons un kritusi krusa, Madonu skāris arī neliels virpuļviesulis, liecina meteoroloģiskā informācija un sociālo tīklu vietnēs publicētie aculiecinieku ziņojumi. Vietām krusa bijusi intensīva un noklājusi zemi baltu, lielāko graudu diametrs sasniedzis divus centimetrus. Valstī kopumā reģistrēti vairāk nekā tūkstoš zibens spērienu, visvairāk Vidzemē, mazākā skaitā Latgalē un Zemgalē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ronalds Skarainis (@ronaldsskarainis) on

Madonas iedzīvotāji ziņojuši par virpuļviesuļa sagāztiem kokiem un bojātām ēkām, viesulis iemūžināts arī videomateriālos.

Pērkona negaisus izraisījusi auksta gaisa masa, kas, plūstot pāri siltajai Baltijas jūrai, kļuvusi nestabila. Sestdien Latvijā reģistrēta otrā lielākā zibeņošanas intensitāte Eiropā, atpaliekot tikai no Spānijas.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Vidzemē, Latgalē un daļā Zemgales šodien izsludinājis dzelteno brīdinājumu, kas nozīmē, ka laika apstākļi var pasliktināties, taču tiem nevajadzētu izraisīt lielus postījumus. Ar krietni brāzmaināku vēju un bagātīgākiem nokrišņiem ir jārēķinās svētdien, it īpaši Kurzemes ziemeļos, Ventspils un Dundagas apkārtnē, kā arī Vidzemē.

Svētdien Latviju šķērsos ar ziemeļu ciklonu saistīta plaša lietus zona un vētrains vējš, nākamnedēļ ieplūdīs aukstāks gaiss un bez krusas vietām iespējams arī sniegs, prognozē sinoptiķi.

Foto: Ekrānuzņēmums
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu