Diennakts vidējā gaisa temperatūra Vidzemē un Latgalē noslīdējusi zem +8 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daļā Vidzemes un Latgales diennakts vidējā gaisa temperatūra jau noslīdējusi zem +8 grādiem. Šo kritēriju mēdz izmantot kā pamatu apkures sezonas sākšanai.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem otrdien, 17.septembrī, diennakts vidējā gaisa temperatūra Alūksnē pazeminājās līdz +8,2 grādiem, trešdien - līdz +6 grādiem. Arī Rēzeknē un Rūjienā vidējā gaisa temperatūra otrdien vēl bija nedaudz virs +8 grādiem, savukārt trešdien tā noslīdēja zem šīs robežas.

Atbilstoši prognozēm ceturtdiena un piektdiena valsts ziemeļaustrumu daļā būs otrā un trešā diennakts ar vidējo gaisa temperatūru zem +8 grādiem.

Prognozes par gaisa temperatūru turpmākajās dienās ir dažādas. Atbilstoši pašreizējiem "Global Forecast System" aprēķiniem sestdien Latvijā no rietumiem ienāks siltāks gaiss, bet tam sekos aukstums - nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra noslīdēs vēl zemāk nekā šonedēļ.

Septembra vidum neraksturīgi vēss laiks valda visā Latvijā, tomēr Kurzemē, Zemgalē un Rīgā gaisa temperatūra caurmērā ir mazliet augstāka nekā valsts ziemeļaustrumu daļā. Siltākais laiks tradicionāli saglabājas piekrastē, it īpaši Kurzemes rietumu piekrastē, jo ūdens temperatūra jūrā ir +10..+15 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu