Nokrišņu daudzums Rīgā divās diennaktīs sasniedzis 62% no mēneša normas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

No trešdienas rīta līdz piektdienas rītam nokrišņu daudzums Rīgā sasniedzis 47 milimetrus jeb 62% no septembra normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Kopš lietainā perioda sākuma pirms nedēļas nokrišņu summa Rīgā sasniegusi 62 milimetrus, un arī daudzviet citviet valstī tā pārsniegusi 50 milimetrus. Nokrišņu daudzums Rucavā sasniedzis 78 milimetrus, Priekuļos - 82 milimetrus, Siguldā - pat 105 milimetrus jeb 133% no mēneša normas.

Piektdienas rītā Latvijā ir visai maz mākoņu, tomēr vietām īslaicīgi līst, iespējami arī ledus un sniega graudi, jo gaisa temperatūra pazeminājusies līdz 0..+6 grādiem un tikai vietām piekrastē ir par kādu grādu siltāks. Pārsvarā pūš lēns rietumu un ziemeļu vējš. Vietām izveidojusies migla.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus, pūš lēns vējš un termometri rāda +5..+7 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +10..+14 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.septembrī bija +32..+34 grādi Portugālē, Spānijā, Itālijas dienvidos, Albānijā un Grieķijā, kā arī +36 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -5..-6 grādi Somijā un Zviedrijā, kā arī -9 grādi augstākajos kalnos Slovākijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu