Laika prognoze svētdienai: gaidāmi līdz +19 grādiem un lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien sešos rītā gaisa temperatūra valstī bija no +6..+7 grādiem Alūksnē un Liepājas lidostā līdz +14..+15 grādiem Liepājas ostā, Ventspilī un Rīgā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Liepājas pusē vietām izveidojusies bieza migla. Vietām valstī nedaudz līst. Teritorijas lielākajā daļā debesis ir mākoņainas. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā mākoņains rīts, ziemeļrietumu vējš pūš ar ātrumu 5-11 metri sekundē, gaisa temperatūra +14 grādi.

Svētdien aukstās atmosfēras frontes ietekmē Rīgā un novados ap galvaspilsētu, kā arī Kurzemē pie Rīgas līča un valsts dienvidaustrumos diena gaidāma vēsāka nekā aizvadītā nakts, šajās teritorijās būs arī vairāk nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Savukārt pirms aukstās frontes ierašanās Liepājā un citviet Kurzemes dienvidrietumos saule gaisu sasildīs līdz +16..+19 grādiem. Pārējā valstī gaisa temperatūra dienas vidū būs +6..+12 grādi.

Dienas otrajā pusē no valsts ziemeļaustrumiem debesis sāks skaidroties. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš.

Rīgā gaidāms lietus, vakarā laiks skaidrosies. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, gaisa temperatūra noslīdēs nedaudz zem +10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka aukstā atmosfēras fronte. No Skandināvijas pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens 758-761 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī, tas sāk paaugstināties.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien bija +11..+13 grādi valsts austrumos un +14..+18 grādi pārējā Latvijā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.septembrī bija +31 grāds Francijā un +33 grādi salās Vidusjūrā. Norvēģijas dienvidos gaiss iesila līdz +26 grādiem, Lielbritānijā - līdz +27 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -6 grādi Zviedrijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu