Krievijas parlaments "Deutsche Welle" vaino likuma pārkāpšanā (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas parlaments aicinās Ārlietu ministriju apsvērt iespēju aizliegt darboties Krievijā Vācijas raidsabiedrībai "Deutsche Welle" Krievijas likumu pārkāpšanas dēļ, piektdien vēsta Krievijas ziņu aģentūras, atsaucoties uz augta ranga parlamentārieti.

Parlamenta veiktajā izmeklēšanā konstatēti gadījumi, kad "Deutsche Welle" mudinājusi Krievijas iedzīvotājus šovasar piedalīties varasiestāžu neatļautos protestos, norādīja likumdevējs Vasīlijs Piskarjovs.

"Deutsche Welle" pagaidām šo ziņu nav komentējusi.

Parlamentārajā izmeklēšanā arī tiks vērtēts, vai Lielbritānijas raidsabiedrība BBC un ASV finansētais radio "Brīvība" nav pārkāpuši Krievijas vēlēšanu likumus, piebilda deputāts.

"Deutsche Welle" žurnālists jūlijā tika īslaicīgi aizturēts, atspoguļojot protestus Maskavā.

Raidorganizācija skaidroja, ka tās žurnālisti strādājuši atbilstoši žurnālistikas noteikumiem, un noraidīja apsūdzības par jaukšanos Krievijas iekšpolitikā.

Varasiestāžu atteikums reģistrēt opozīcijas kandidātus Maskavas domes vēlēšanām šovasar Krievijas galvaspilsētā izraisīja protestu vilni, kas bija viens no lielākajiem kopš Vladimira Putina atgriešanās Krievijas prezidenta amatā 2012.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu