Arābu līgas ārlietu ministri pieprasa izbeigt Turcijas agresiju Sīrijā (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Strasbūrā notiek demonstrācija pret Turcijas iebrukumu Sīrijā
Strasbūrā notiek demonstrācija pret Turcijas iebrukumu Sīrijā Foto: AFP/SCANPIX

Arābu līgas ārlietu ministri sestdien nosodīja Turcijas iebrukumu Sīrijas ziemeļaustrumos un pieprasīja agresiju nekavējoties izbeigt.

Turcijas agresija ir Sīrijas suverenitātes "kliedzošs pārkāpums", kā arī apdraud reģionālo stabilitāti un mieru, ārkārtas sanāksmē Kairā norādīja ministri.

Turcijas ofensīva apdraud starptautiskos centienus likvidēt džihādistu grupējumu "Islāma valsts" un sekmēs ekstrēmistu bruņoto formējumu pārgrupēšanos, brīdināja ministri.

Viņi aicināja starptautisko sabiedrību un ANO Drošības padomi vērst spiedienu pret Turciju, lai panāktu agresijas apturēšanu un Turcijas karaspēka izvešanu no Sīrijas.

Turcijas agresijas "rezultātā izraisīsies jaunas krīzes un radīsies vēl vairāk bēgļu", turklāt tiks grauti panākumi, kas gūti cīņā pret "Islāma valsti", sacīja Arābu līgas priekšsēdētājs Ahmeds Abulgeits.

"Mēs uzskatām, ka [Turcija] ir pilnībā atbildīga par visām humānajām un drošības sekām, kas būs šai bīstamajai agresijai," viņš piebilda.

Vairāki ministri sanāksmē pieprasīja, lai Sīrija tiek uzņemta atpakaļ Arābu līgā.

Sīrijas dalība organizācijā tika apturēta 2011.gada novembrī dažus mēnešus pēc pilsoņkara izraisīšanās.

Turcija trešdien sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu, kas kļuvis iespējams pēc tam, kad apvidu pameta tur dislocētie ASV spēki.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu