Libāna atceļ ieceri ieviest nodevu par "WhatsApp" izmantošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
WhatsApp. Ilustratīvs attēls
WhatsApp. Ilustratīvs attēls Foto: Phil Noble / REUTERS

Libāna neilgi pēc izsludināšanas atcēlusi ierosinājumu ieviest nodevu par saziņas lietotņu, piemēram, "WhatsApp", izmantošanu.

Sākotnējam paziņojumam par nodevas ieviešanu sekoja protesti visā valstī, kuros tika pieprasīta premjera un citu "korumpēto politiķu" atkāpšanās un aicināts sākt "revolūciju".

Libānas telekomunikāciju ministrs Mohameds Čukairs vēlāk paziņoja, ka 0,2 ASV dolāru (0,18 eiro) nodeva dienā par populārās lietotnes izmantošanu tomēr netiks piemērota, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Ministrs norādīja, ka lēmuma atcelšanu pieprasījis Libānas premjers Saads Hariri.

Iepriekš ceturtdien Libānas informācijas ministrs Džamals al Džarrahs pēc valdības sēdes sacīja, ka no nākamā gada 1.janvāra par "WhatsApp" lietošanu tiks noteikta nodeva 0,2 ASV dolāri dienā vai seši dolāri mēnesī.

Libānas telekomunikāciju ieņēmumi pērn salīdzinājumā ar 2017.gadu sarukuši par 33%, liecina oficiālie dati. Valstī jau ir vieni no dārgākajiem mobilo telefonu pakalpojumiem reģionā. Nodeva saziņas lietotnēm bija plānota kā instruments valdības ieņēmumu palielināšanai. Valdības lēmums vēl bija jāapstiprina parlamentā.

Pasaules Banka un Starptautiskais Valūtas fonds aicina Libānu īstenot taupības pasākumus, lai saņemtu institūciju finansiālu atbalstu.

Valstij, kurā pēdējo mēnešu laikā notikuši vairāki pret valdību vērsti protesti, ir viens no lielākajiem valsts parādiem pasaulē, kas pielīdzināms 150% no iekšzemes kopprodukta.

Protestētāji aicinājuši piektdien rīkot plašas demonstrācijas, bet Izglītības ministrija lūgusi slēgt skolas un augstskolas.

Savukārt interneta grupās izskanējis aicinājums 28.oktobrī sākt pilsoniskās nepakļaušanās akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu