"Facebook" vienojas ar "News Corp." par ziņu publicēšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
"Facebook" vadītājs Marks Zakerbergs
"Facebook" vadītājs Marks Zakerbergs Foto: AFP/SCANPIX

Sociālā tīkla uzņēmums "Facebook" piektdien apstiprināja, ka ir panācis vienošanos ar mediju milzi "News Corp." par to, ka kādas no tā izdevumu ziņām tiks publicētas jaunā sadaļā, ko plānots izveidot šajā sociālajā tīklā.  

"News Corp." izdod laikrakstus "The Wall Street Journal", "New York Post" un citus izdevumus.

"Cilvēki grib redzēt "Facebook" augstas kvalitātes ziņas," paziņoja sociālā tīkla un tā uzņēmuma dibinātājs un vadītājs Marks Zakerbergs.

"Esmu sajūsmā, ka mums būs iespēja iekļaut mūsu ziņu sadaļā godalgotu žurnālistiku no "The Wall Street Journal" un citiem ASV "News Corp." īpašumiem."

"News Corp." pirms tam paziņoja, ka ir panākta šāda licences vienošanās ar "Facebook". Neviens no abiem uzņēmumiem neminēja  

vienošanās detaļas.  

Zakerbergs aprīlī bija sācis runāt par plāniem izveidot ziņu sadaļu šajā sociālajā tīklā. Viņa vadītais uzņēmums septembrī pavēstīja, ka plāno maksāt tikai daļai no izdevējiem, kuru ziņas parādīsies šajā sadaļā. 

"Facebook" ir apstiprinājis plānus, ka ziņu sadaļu "News Tab" rediģēs pieredzējuši žurnālisti, atkāpjoties no ilgstošās prakses ļaut algoritmiem noteikt lietotāju gaumi. Šī cilvēku komanda izvēlēsies nozīmīgas un ticamas aktuālās ziņas. 

"Ziņu sadaļā iekļauto izdevēju skaits laika gaitā pieaugs," nesen paziņoja "Facebook" preses sekretāre Mari Melgizo.

"Wall Street Journal" pirmdien bija ziņojis, ka "Facebook" plāno maksāt apmēram ceturtajai daļai no aptuveni 200 ziņu organizācijām, kuru raksti parādīsies sociālajā tīklā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu