"Tour de France" zvaigzne Grēnevegens turpinās braukt "Jumbo-Visma"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Dilans Grēnevegens (no labās)
Dilans Grēnevegens (no labās) Foto: AP/Scanpix

Dilans Grēnevegens pagarinājis līgumu ar Nīderlandes riteņbraukšanas komandu "Jumbo-Visma" līdz 2023.gadam, riteņbraucējs paziņoja pirmdien.

26 gadus vecais Grēnevegens "Tour de France" velobraucienā pēdējos trijos gados ir uzvarējis četros posmos, taču viņš būs tikai viens no spēcīgiem riteņbraucējiem Nīderlandes komandā.

"Pievienojos komandai 22 gadu vecumā. Kopš tā laika esmu krietni progresējis," vērtējumu komandas mājaslapā internetā izteica riteņbraucējs, kurš tiek salīdzināts ar britu sprinteri Marku Kavendišu. "Tā ir noticis ar katru riteņbraucēju, kurš pievienojies mūsu komandai. Mēs sākām no nulles, un, lūk, kur mēs esam tagad!"

Komandā ir arī šā gada "Tour de France" uzvarētājs kopvērtējumā slovēnis Primožs Rogličs un jaunpienācējs bijušais pasaules čempions un "Giro d'Italia" uzvarētājs kopvērtējumā nīderlandietis Toms Dumulēns, kuri mērķēs uz panākumu nākamā gada lielajās tūrēs.

Atšķirībā no Lielbritānijas komandas "Team Ineos" nīderlandieši par savu mērķi izvirza gan uzvaras kopvērtējumā, gan atsevišķos posmos.

Trešais šogad Francijas tūrē kopvērtējumā bija vēl viens Nīderlandes komandas braucējs Stīvens Kruijsvijks. Cits nīderlandietis Mike Tēnisens bija ātrākais tūres pirmajā posmā, "Jumbo-Visma" bija ātrākā nākamajā posmā komandu individuālajā braucienā, bet desmitajā posmā uzvaru izcīnīja beļģis Vuts van Ērts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu