Kas šogad saņems Ministru kabineta balvu par ieguldījumu Latvijas attīstībā?

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta balva
Ministru kabineta balva Foto: LETA/Edijs Pālens

Valdība atbalstīja Ministru kabineta balvas piešķiršanu sešām izcilām personībām par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Sabīne Spurķe.

Ministru kabineta balva, kas ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums un nākamais augstākais apbalvojums aiz Triju Zvaigžņu ordeņa, tiks pasniegta valodniekam, folkloristam, pedagogam un sabiedriskajam darbiniekam Austrim Grasim par nozīmīgu ieguldījumu latviešu kopienas veidošanā un latviskās identitātes stiprināšanā, disidentei un Latvijas neatkarības cīnītājai Lidijai Lasmanei par mūža ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, stiprinot nacionālās kultūras un morāles vērtības.

Tāpat balvu saņems arī vieglatlētikas trenere Valentīna Eiduka par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu sporta attīstībā, Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra direktors, Latvijas Zinātnes padomes priekšsēdētājs, bioloģijas doktors, asociētais profesors Jānis Kloviņš par izcilu zinātnisko darbību un atjaunotnes veicināšanu zinātnē, kā arī invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis par nozīmīgu ieguldījumu, pārstāvot cilvēku ar invaliditāti intereses un veicinot sabiedrības izpratni.

Tāpat Ministru kabineta balva tiks piešķirta arī SIA "Mikrotīkls" par ievērojamu atbalstu, sekmējot izglītības, zinātnes un veselības aprūpes attīstību, kā arī nozīmīgu ieguldījumu, veicinot Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Ministru kabineta balvas laureāti svinīgā ceremonijā saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Valdība šodien arī atbalstīja Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu vairākām personām par nozīmīgu ieguldījumu dažādās jomās.

Ministru kabineta balvas pasniegšana un koncerts šogad notiks 12.novembrī, plkst.19 Alūksnes kultūras centrā. Tāpat šajā dienā Alūksnē plkst.14 plānota Ministru kabineta izbraukuma sēde. 

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas Ministru kabineta balvu iedibināja 1995.gadā, simboliski atjaunojot Tēvzemes balvu, kuru 1937. gadā dibināja prezidents Kārlis Ulmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu