Daugavpilī labots oktobra trešās dekādes nacionālais siltuma rekords

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdienas pēcpusdienā Daugavpilī, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +19,2 grādiem, pārspēts ne tikai visas Latvijas 22.oktobra, bet arī mēneša trešās dekādes siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais oktobra trešās dekādes nacionālais siltuma rekords bija +18,7 grādi, tas reģistrēts tieši pirms 70 gadiem - 1949.gada 22.oktobrī Dobelē.

Savukārt Lietuvas dienvidu daļā jau trešo dienu pēc kārtas gaisa temperatūra pārsniegusi +20 grādu robežu.

Saulains laiks otrdien Latvijā bija tikai Latgales dienvidos, un citviet valstī gaisa temperatūra nepārsniedza +12..+16 grādus.

Pagājušajā nedēļā valstī kopumā tika pārspēti divdesmit pieci diennakts maksimālas gaisa temperatūras rekordi, 16. un 20.oktobrī tika labots arī visas Latvijas siltuma rekords.

Oktobra otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +11,4 grādi jeb 4,5 grādi virs normas. Visaugstāk - līdz +20,5 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 16.oktobrī Pāvilostā.

Vidējais nokrišņu daudzums mēneša otrajā dekādē bija 39 milimetri - par 71% vairāk nekā ierasts. Visvairāk lija Rūjienā, kur nokrišņu summa sasniedza 73 milimetrus, bet Krāslavas novada Piedrujā bija tikai 11 milimetri nokrišņu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu