Ceturtdiena atnesīs slapjdraņķi un salīdzinoši siltu laiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Agrā ceturtdienas rītā daudzviet Kurzemē un Ziemeļvidzemē līst un snieg, vietām Ziemeļvidzemē izveidojusies sniega sega, liecina meteoroloģiskā informācija.

Ceturtdien nokrišņu zona no rietumiem virzīsies pāri visai Latvijai - palaikam gaidāms lietus un sniegs, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā Kurzemē lietus beigsies un mākoņu sega kļūs plānāka.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu un rietumu vējš, Vidzemes piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+6 grādiem, Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē - līdz +7..+9 grādiem.

Rīgā palaikam līs, priekšpusdienā iespējams slapjš sniegs, vakarpusē debesis brīžiem skaidrosies. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +5..+6 grādiem.

Latviju no rietumiem šķērso siltā atmosfēras fronte, kas saistīta ar ciklonu Somijas ziemeļos. Atmosfēras spiediens 764-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Nelieli nokrišņi no Kurzemes sasniedz Zemgali. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē arī rietumu vējš ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra +2..-3 grādi, piekrastē līdz +7 grādiem. Nakts pirmajā pusē valsts austrumos sals pastiprinājās līdz -7 grādiem.

Rīgā mākoņains rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 4-8 metri sekundē, gaisa temperatūra 0..+1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no nulles Alūksnē līdz +6 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.oktobrī bija +29 grādi Spānijā un Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -24 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos uz robežas ar Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu