Sinoptiķi brīdina par piesnigušiem un slideniem ceļiem naktī (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @GuntisZemtis

Kaut arī sestdien pēcpusdienā ļoti intensīva snigšana Latvijā tā arī nav novērota un no sociālajiem tīkliem noprotams, ka visvairāk snidzis Vidzemē, Ādažu apkārtnē, sinoptiķi joprojām brīdina par pamatīgu snigšanu Latvijas centrālajā daļā un Latgalē, kur vietām var izveidoties pat 6-8 centimetrus bieza sniega sega.

Sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka pēcpusdienā pamatīgāk snidzis Ādažu pusē un Ogres novada Suntažos, kamēr citās Vidzemes pilsētās sniegs klāj tikai pašu zemes virskārtu, bet Salacgrīvā pie jūras tas diezgan ātri nokusis. Priekšpusdienā negaisa mākoņi bija izvietojušies pārsvarā uz ziemeļaustrumiem no Rīgas un sniga arī Salaspilī un Juglā. Savukārt vēlā pēcpusdienā par intensīvāku snigšanu jau tiek ziņots no Pļaviņām, kur Daugavpils šoseju klāj pamatīga sniega sega un arī redzamība ir apgrūtināta.

Foto: Aculiecinieka foto

Snigšanas dēļ redzamība daudzviet Latvijā un it īpaši Vidzemē un Latgalē naktī būs pasliktināta, bet ceļi - slideni. Naktī tiek prognozēts lēns līdz mērens Rietumu puses, bet dienā R/DR vējš, kas vietām piekrastē brāzmās sasniegs ātrumu līdz 15-16 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs +2…-5°, bet dienā -  -1…+4°.

Arī Rīgā naktī pa laikam gaidāmi nokrišņi - slapjš sniegs, sniegs. Ietves un brauktuves būs slidenas. Gaisa temperatūra naktī un dienā būs ap 0 grādiem.

AS “Latvijas valsts ceļi” atgādina, ka no 1.decembra Latvijā ziemas riepas automašīnām ir obligātas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu