Svētdiena atnesīs lietu un slapju sniegu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus. Ilustratīvs attēls.
Lietus. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Svētdienas rītā Latvijas debesīs ir maz mākoņu, austrumu novados to saglabājas vairāk, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vidzemē un Latgalē vietām vēl īslaicīgi līst vai snieg. Sestdien Vidzemes un Alūksnes augstieni pārklāja līdz pieciem centimetriem bieza sniega kārta, kas naktī saplaka.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu rietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 12-17 metrus sekundē, piekrastē - pat 22 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra 0..+3 grādi, piekrastē līdz +5 grādiem. Vietām apledo ceļi.

Rīgā rīta agrumā skaidras debesis, dienvidrietumu vējš 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Svētdien Latviju no rietumiem sasniegs jaunas atmosfēras frontes, prognozē sinoptiķi.

Debesis pārklās arvien biezāka mākoņu sega, no rietumiem gaidāms lietus, vakarā līs jau visā valstī, dažviet Vidzemē un Latgalē gaidāms arī slapjš sniegs.

Dienvidrietumu vējš pakāpeniski pieņemsies spēkā, tā ātrums brāzmās vakarā sasniegs 13-18 metrus sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 19-23 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +2..+7 grādi.

Rīgā sauli nomainīs pelēkas debesis un lietus. Dienvidu, dienvidrietumu vējš vakarā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, termometra stabiņš pakāpsies līdz +5 grādiem.

Eiropas ziemeļrietumos ir liels un spēcīgs ciklons. Atmosfēras spiediens Latvijā paaugstinājies līdz 746-750 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pēdējā diennaktī Latvijā bija +3..+7 grādi, Kurzemes piekrastē pat +8 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.decembrī bija +21..+22 grādi daudzviet Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -24 grādi Skandināvijas kalnos un -34 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu