Pirmdien Kurzemē un Zemgalē vējš pierims un uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien Latvijā, sākot no valsts dienvidrietumiem, mitēsies lietus, pierims vējš un, samazinoties mākoņu daudzumam, uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet Vidzemē nokrišņi - pārsvarā lietus - turpināsies līdz vakaram.

Rietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 16-23 metriem sekundē. Kurzemē un Zemgalē stiprākais vējš ir no rīta, Vidzemē un daudzviet Latgalē lielākās vēja brāzmas gaidāmas dienas vidū un pēcpusdienā.

Gaisa temperatūra +3..+7 grādi.

Arī Rīgā pirmdien mitēsies lietus un samazināsies mākoņu daudzums, rietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 18 metriem sekundē un gaisa temperatūra būs +5 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas no Igaunijas virzās uz austrumiem un izzūd. Atmosfēras spiediens Latvijā no dienvidrietumiem sāk paaugstināties; valsts ziemeļos tas pazeminājies līdz 743 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Ceļu stāvoklis šorīt Latvijā apmierinošs

Līdz ar siltāku laikapstākļu iestāšanos ceļu stāvoklis šorīt visā Latvijā ir apmierinošs, liecina autoceļu apsaimniekotāja VAS "Latvijas valsts ceļi" apkopotā informācija.

Uz ceļa Aglona - Krāslava, pie Jaunsekļiem, ir izveidojies ceļa zemes klātnes nogāzes noslīdējums, tāpēc satiksme tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu un ir noteikts ātruma ierobežojums līdz 30 kilometriem stundā.

"Latvijas valsts ceļi" tomēr atgādina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Ziemā uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Pirmdien Latvijā, sākot no valsts dienvidrietumiem, mitēsies lietus, pierims vējš un, samazinoties mākoņu daudzumam, uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi. Daudzviet Vidzemē nokrišņi - pārsvarā lietus - turpināsies līdz vakaram. Gaisa temperatūra Latvijā gaidāma +3, +7 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu