Ziemas saulgriežos silts un mitrs laiks; ilgstošs lietus gaidāms valsts austrumos

Drīzumā iespējams neliels sals
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vecrīgā notiek tradicionālais bluķa vilkšanas pasākums.
Vecrīgā notiek tradicionālais bluķa vilkšanas pasākums. Foto: Ieva Čīka/LETA

Svētdien daudzviet Latvijā uzlīs vai smidzinās, bet valsts austrumos ilgstoši gaidāms sīks līdz mērens lietus, prognozē sinoptiķi.

Vietām Kurzemē starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vējš būs lēns. Daudzviet saglabāsies dūmaka vai migla. Gaisa temperatūra +4..+7 grādi.

Rīgā iespējams neliels lietus un dūmaka, vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem un būs lēns, gaisa temperatūra +6 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 744-747 dzīvsudraba staba milimetri.

Astronomiskā ziema svētdienas rītā visā Latvijā sākusies ar siltu un mitru laiku, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saulgriežu brīdis bija plkst.6.19

Svētdiena ir gada īsākā diena; tās ilgums no sešām stundām un 26 minūtēm Latvijas tālākajā ziemeļu punktā Rūjienas novadā līdz septiņām stundām un divām minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā Daugavpils novadā.

Rīgā saule lēks deviņos un rietēs plkst.15.44, saules spīdēšanas ilgums (aiz mākoņiem) būs vien 6 stundas un nepilnas 44 minūtes. Salīdzinājumam - gada garākā diena, 21.jūnijs, Rīgā bija 17 stundas un 52 minūtes gara.

Saulgriežu rītā Latvijā apmākušās debesis, gaisa temperatūra +5..+7 grādi, teju visur ir dūmaka vai migla, vietām sīks lietus. Valsts austrumu daļai no dienvidiem tuvojas neliels līdz mērens lietus. Vējš lēni pūš no dienvidiem.

Rīgā apmācies rīts, gaisa temperatūra +6 grādi, pūš dienvidu vējš 3-6 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien dienas laikā Latvijā bija +2..+6 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.decembrī bija nepilni +27 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -26 grādi Somijas galējos ziemeļos.

Pēc Ziemassvētkiem iespējams neliels sals

Nākamās nedēļas otrajā pusē Latvijā gaidāms vēsāks laiks un gaisa temperatūra, visticamāk, noslīdēs nedaudz zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra būs +1..+7 grādi, palaikam gaidāms lietus un migla, pūtīs lēni vēji. Vairāk līs 24. un 25.decembrī, lielākais nokrišņu daudzums gaidāms Latgalē. No 26.decembra iespējams sniegs.

Nākamās nedēļas nogalē visā valstī iespējams neliels sals. Varbūtība, ka termometra stabiņš vietām noslīdēs zem -10 grādiem, ir maza. Prognozes gadumijai un janvāra sākumam ir dažādas - iespējams gan sals un sniegs, gan siltums un lietus.

Jau ziņots, ka pēdējos gados siltam decembrim nereti ir sekojis auksts janvāris vai februāris, taču sezonālās prognozes vēsta, ka nākamie pieci mēneši Latvijā caurmērā gaidāmi siltāki par normu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu