Kurzemē ievērojami pastiprinās vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki negaisa laikā.
Cilvēki negaisa laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdienas rītā Kurzemē pastiprinās rietumu vējš, Liepājas ostā tā ātrums brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Kurzemē un Zemgalē vietām arī apledoja ceļi, taču pašlaik situācija ir uzlabojusies.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs iepriekš Kurzemē bija izsludinājis oranžo brīdinājumu par piekrastē gaidāmām vēja brāzmām līdz 25 metriem sekundē. Lielākais vējš Kurzemē prognozēts laikā no plkst.7 līdz 11.

Citviet valstī dienas pirmajā pusē gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē.

Kurzemē un Zemgalē vietām, debesīm skaidrojoties, sestdienas rītā apledoja ceļi, taču pašlaik situācija ir uzlabojusies.

Sestdien brīžiem gaidāmi nokrišņi un saule

Sestdien Latvijā uzspīdēs saule, brīžiem gaidāms lietus, sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi.

Rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās no rīta un dienas pirmajā pusē sasniegs 14-19 metrus sekundē, stiprākas brāzmas gaidāmas no rīta Kurzemē, kur spēkā sinoptiķu izsludinātais oranžais brīdinājums.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+5 grādi. Ceļi vietām kļūs slideni.

Rīgā brīžiem gaidāmi nokrišņi un debesu skaidrošanās. Brāzmainais rietumu, dienvidrietumu vējš dienas otrajā pusē kļūs lēnāks, gaisa temperatūra nepārsniegs +4 grādus.

Laikapstākļus nosaka spēcīga ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens valsts ziemeļos pazeminājies līdz 746 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu